Kunst op school

Op bezoek met de klas  Wij vinden het belangrijk dat schoolkinderen in aanraking worden gebracht met beeldende kunst. Onze inzet bij het aanbieden van projecten op maat is dat leerlingen goed leren kijken. Daarmee gaat een wereld voor ze open, want wat zien ze nu eigenlijk?! Wordt er iets mee bedoeld en zo ja, wat dan? En waar is het kunstwerk van gemaakt? Door vragen te stellen via een speurtocht, worden de leerlingen op een speelse manier door de jungle van kunstwerken geleid en groeit het begrip voor en plezier in beeldende kunst.

Ben je docent en wil je dat de leerlingen kennismaken met de kunstuitleen, maak dan een afspraak via kgreduc@xs4all.nl of info@kunstuitleengouda.nl. Je kunt bij de aanvraag ook een thema kiezen (bijvoorbeeld als er een themaproject op school is), dan zoeken wij de kunstwerken er speciaal bij. Een bezoek duurt doorgaans één uur en kost € 75,==.

Kunst in de klas Maar als je kunst op school wilt, kan dat uiteraard ook. Een kunstwerk in de klas kan een bron van inspiratie zijn tijdens de les. De afbeelding of techniek kan leiden tot bijvoorbeeld een tekenles,  het maken van een linosnede, een topografieles (stadsbeeld), een biologieles (bloemstilleven, landschap) en zelfs een geschiedenisles (aan de hand van een werk van Leo Vroman). Kortom, er is altijd wel een aanknopingspunt te vinden voor een ander verhaal.  Met een abonnement van (minimaal) € 10,== per maand kun je al kunst op school hangen. Het is een idee om met steeds een wisselend groepje leerlingen een kunstwerk uit te zoeken.

Samen maken we er altijd iets moois van!