Kunst lenen of kopen?

Kunst is er voor iedereen in alle prijsklassen. Door het verhuren van kunst zorgen we ervoor dat ook duurdere kunstwerken betaalbaar –en daarmee- bereikbaar zijn.  Je hebt de keuze uit een zeer ruime en gevarieerde collectie van professioneel beeldend kunstenaars, van starters tot beroemheden.

schema kunstuitleen Gouda

1. Inschrijving

Bij inschrijving als abonnee van Kunstuitleen Gouda betaal je minimaal 3 maanden abonnementsgeld vooruit en éénmalig € 5,- administratiekosten. Na het tonen van je legitimatiebewijs kun je direct kunstwerken mee naar huis nemen.

2. Abonnement kiezen

Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen, van A t/m H, met verschillende tarieven. Deze tarieven zijn gekoppeld aan bepaalde waarden. De totale waarde van de gekozen kunstwerken bepaalt het tarief. Er zijn abonnementen met en zonder spaartegoed. Je vindt de prijs van een kunstwerk vermeld op de kunstuitleensticker aan de achterzijde van het werk.

Wil je kunst lenen voor een speciale gebeurtenis zoals een presentatie, een feest of een ander markant moment? Dan kies je een VIP-abonnement. Dit is een op maat gemaakt abonnement voor een kortlopende periode. Iedereen kan gebruik maken van het VIP abonnement, zowel particulieren als bedrijven.

Kunst lenen v.a. €10,- p/mnd

3. Uitkiezen van kunst

Tijdens de openingstijden kun je binnenwandelen om kunst uit te zoeken, maar je kunt ook van tevoren door de collectie snuffelen op onze website.

4. Een kunstwerk lenen

Je kunt de kunstwerken lenen zo lang als je wilt. Je bepaalt zelf wanneer je weer toe bent aan een ander kunstwerk, tenzij een andere abonnee het werk dat je leent, heeft gereserveerd. In dat geval vragen we je om het kunstwerk binnen zes maanden na de gemaakte reservering te retourneren. Op die manier krijgt iedereen de kans om ook de meest populaire kunstwerken te lenen. Maar zonder reservering kun je er net zo lang van genieten als je zelf wilt.

5. Een kunstwerk kopen

Alle kunstwerken in de kunstuitleen zijn te koop. Ook voor niet-abonnees! Abonnees kunnen na een aankoop uiteraard weer een ander kunstwerk lenen.

6. Betalen

Voor alle betalingen kun je gebruik maken van ons pin- en chipapparaat. We verzoeken je vriendelijk om abonnementsgeld per automatische incasso te betalen. Het abonnementsgeld wordt dan tot wederopzegging maandelijks van je rekening afgeschreven.